Betul ke?

Betul ke?

Masa zaman skolah dulu, kan tiap2 tahun kena isi kad biru. Lepas tu, tulis cita-cita nak jadi apa bila besar. Cita-cita pertama, kedua ngan ketiga. Ikut preference. Tiap-tiap tahun cita-cita aku berubah. Antara yang aku pernah isi dalam kad biru tu, nak jadi:

  • Saintis
  • Angkasawan
  • Ahli sains
  • Ustaz / Guru agama
  • Imam
  • Peguam

Bila dah masuk skolah menengah, masuk sekolah agama. Jadi bajet cita-cita keempat atau kelima tu akan tercapai la kot. ;p Tapi, masa form 5, rasa macam nak jadi peguam. Haha. Jadi, bila masuk U, dapat plak buat law, dalam hati dah igt mmg jadi lawyer la aku ni.

Tapi, bila dah final year, wat LLB Hons., aku macam konfius balik. Betul ke aku ni ada bakat dan kebolehan nak jadi peguam? Betul ke aku nak jadi lawyer? Betul ke course yang aku amek ni? Betul ke jalan yang aku pilih ni? Betul ke?

Adoi. Pening2. Penat. Tak ada masa rehat. Weekend? Apa tu?

Fail kes utk subjek Criminal Trial & Advocacy. Mcm nk giler wat mende ni...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: