I love legal aid… <3

I love legal aid… <3

Chambering aku habis bulan Disember, tapi sebab legal aid aku start awal, so legal aid aku akan habis bulan ni, sama dengan kawan2 lain yang habis chambering bulan ni. Oh, legal aid ni diwajibkan untuk budak2 chambering di mana 14 hari akan disumbangkan kepada Legal Aid Centre [LAC] kat negeri mana kita berchambering. Macam kat Selangor Bar, kitorang ada dock brief i.e. buat mitigation untuk accused atau stay kat LAC [tak boleh pilih ea.. centre tetapkan].

Ingat lagi, awal2 legal aid dulu kena duduk kat LAC, bosan je. Lepas tu, bila dah start dickbrief, best giler. Breakfast/Brunch lepas dock brief. Lepas tu dulu lepas lunch, semua cari fail. Ni semenjak ramai budak2 batch aku nak habis chambering bulan ni, makin meriah aku tengok LAC ni.

Macam 2 minggu lepas, kereta aku masuk selut, ada sesi joging dengan makan nasik arab. Minggu lepas pulak [kelmarin], hari last Din. So, konon-kononnya buat farewell party la. Makan mee sedap, lepas tu bancuh chocolate milk tea. Hehe. Memang giler la. Nasib baik aku habis legal aid lebih kurang sama dengan member2 yang lain. Cuba kalau bulan depan aku ada legal aid lagi, and time tu ramai dah habis legal aid. Mesti sunyi giler aku. Sunyi sebab dah tak dapat lagi suasana yang ceria.

Tapi dah habis legal aid pun tak best.

Maknanya lepas ni tiap-tiap hari dalam tiap-tiap bulan kena fikir pasal kerja. Kalau sekarang ni, mesti dalam seminggu tu, akan ada satu hari yang ditunggu-tunggu. Hari di mana kitorang budak2 chambering boleh lupakan sekejap pasal workloads kat ofis. Hari di mana kitorang jadi macam ni:

🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: